پرچ کن یا انبر پرچ دستی ابزاری است که از دو دسته، سری، فنر، گیره و سایر اجزای داخلی تشکیل شده و برای اتصال دو یا چند قطعه ورق آهن، که این اتصال پرچ کردن نامیده می شود و به همین دلیل به این دستگاه، پرچ کن می گویند. انبر پرچ کاربرد بسیار بالایی دارد و هم در خانه و هم در کارگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند دستگاه پرچ نیاز به میخ های مخصوصی دارد که به آن در اصطلاح میخ پرچ میگویند.
میخ پرچ ها در سایزهای مختلف در بازار یافت میشوند و خیلی راحت قابل تهیه می باشند. دستگاه پرچ معمولا 3 یا 4 سایز میخ را می توانند پرچ کنند که عموما این سایزها 3 و 5 و 7 می باشند. دستگاه های پرچ کن دارای پستانک هایی می باشند که میخ در آن ها قرار گرقته و عمل پرچ انجام می شود و براساس سایز میخ پرچ مورد استفاده باید انتخاب شوند.
دستگاه انبر پرچ دستی یا انیر پرچ ابزاری است برای اتصال دو ورق آهن که این اتصال پرچ کردن نامیده می شود و به همین دلیل به این دستگاه،پرچ کن می گویند.عمل پرچ کردن،به وسیله میخ های پرچ با قطرهای مختلف،به وسیله پرچ کن بادی و یا دستی انجام می شود.سایزهای رایج میخ های پرچ،3 و5 و7 می باشد.دستگاه های پرچ کن دارای پستانک هایی می باشند که میخ در آن ها قرار گرقته و عمل پرچ انجام می شود و براساس سایز میخ پرچ مورد استفاده باید انتخاب شوند.
دستگاه پرچ کن غالبا مصرف صنعتی دارد،اما در مصارف خانگی از نوع دستی آن می توان استفاده کرد.علت اینکه امکان استفاده از پرچ کن بادی در مصارف خانگی نیست این است که،پرچ کن بادی برای عمل پرچ نیاز به کمپرسور باد دارد در نتیجه هم فضای زیادتری احتیاج دارد و هم اینکه قدرت ابزارآلاتی که با کمپرسور باد کار می کنند برای مصارف خانگی خیلی زیاد است.در مورد انبر پرچ دستی نکته کاربردی این است که هر چه دسته انبر بلندتر باشد کار با آن راحت تر است.