پرس کابلشو دستی دارای دو فک متحرک است. نیروی لازم برای پرس در پرس کابلشو دستی از طریق نیروی مکانیکی دست کاربر تامین میشود.از پرس کابلشو دستی برای پرس هایی استفاده میشود که دارای سطح مقطع 6 تا 120 میلیمتر باشد.نحوه ی کار پرس کابلشو دستی نیز به این صورت است که کابلشو را بر روی سر سیم لخت شده قرار داده و آن را میان فک های پرس کابلشو دستی قرار میدهیم و با فشار دادن دسته ها کابلشو به سر سیم پرس میشود.پرس کابلشو های دستی RSCO با ظرفیت گیرایی های 6 تا 50 و 8 تا 80 و 16 تا 120 میلیمتر موجود میباشد.
کابلشو یا وایرشو قطعه ای است که برای اتصال کابل ها مورد استفاده قرار میگیرد. زمانی که بخواهیم وسایل برقی را به کابل ها متصل کنیم، از همین قطعه کابلشو بهره میگیریم. شاید اسم سرسیم هم شنیده باشید؛ این هم یکی دیگر از نام های کابلشو میباشد که در صنعت برق شناخته شده است.سرسیم در مواقعی که اتصال مستقیم وجود ندارد، استفاده میشود. سرسیم ها بین یک کابل و یک تجهیز و یا کابل را به صورت ایمن به یکدیگر متصل میکند. مزیت سرسیم ها، نصب راحت و تعمیر آسان بوده که برداشتن آنها نیز امکان پذیر است.در گذشته روش اتصال متفاوت بوده و سیم ها به صورت مستقیم به یکدیگر پیچانده میشدند که سیم های هادی به محل مورد نظر متصل شوند. از چسب برق نیز برای نگه داشتن این اتصال، استفاده میکردند. از معایب این روش، عدم امنیت کافی بود و احتمال ایجاد خطراتی برای افراد میشد.
از همین جهت، دلایلی باعث شد که قطعه ای به نام کابلشو دستی تولید و استفاده شود. کابلشو از پوشش ایمنی برخوردار است و از آسیب دیدن شاخه ها، اتصال کابل و ضربه جلوگیری میکند. کابلشو یا وایرشو قطعه ای الکتریکی بسیار مهم و پر کاربرد در عرصه صنعت محسوب میشود و نسبت به روش های قدیم، از امنیت خوبی برخوردار است.توجه داشته باشید که ظرفیت جریان برق بین عادی کابل و کابلشو یکسان در نظر گرفته شود. جنس کابلشو دارای انواع و اقسامی است که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت. اندازه کابلشوها به سطح مقطع سیم بستگی دارد.