طراحی گرافیک
طراحی گرافیک یا گرافیک دیزاین (به انگلیسی: graphic design) فرایند ارتباطات بصری، و حل مسئله از طریق استفاده از تایپ، فضا، تصویر و رنگ است.
این رشته زیرمجموعه ارتباطات بصری و طراحی ارتباطات در نظر گرفته شدهاست، اما گاهی اوقات اصطلاح «طراحی گرافیک» میتواند به خاطر اشتراکات فنی پیچیده، به جای طراحی ارتباطات و ارتباط بصری استفاده شود.
طراحان این شاخه از روشهای مختلف در ایجاد و ترکیب کلمات، نمادها و تصاویر به منظور خلق یک نمایش تصویری از ایدهها و پیام استفاده میکنند.
یک طراح ممکن است ترکیبی از تایپوگرافی، هنرهای بصری و تکنیکهای صفحهآرایی را برای تولید یک نتیجه نهایی استفاده کند. این نوع ، اغلب به هر دو فرایند (طراحی) که توسط آن ارتباط ایجاد شدهاست و محصولات (طرح) که تولید میشوند اشاره میکند.
وقتی به این نوع دیزاین فکر می کنید ، به تبلیغات هنری فکر می کنید؟ خلق چشم نواز در وب سایت ها؟ گسترش به طرز حیرت انگیزی در مجلات؟
در حالی که اینها نمونه هایی از خلاقیت هنری است ، این عبارت شامل موارد زیادی است. پوستر ، اینفوگرافیک ، جلد کتاب ، برچسب محصول ، آرم ، کارت ویزیت ، علائم ، طراحی سایت ، برنامه های تلفن همراه ، رابط های نرم افزاری — لیست ادامه می یابد.
چرا باید گرافیک یاد بگیریم؟
وقتی ما در مورد این موضوع صحبت می کنیم ، در مورد آنچه می سازیم و چگونه ساخته می شود صحبت می کنیم. دیزاین از انواع ابزارهای تصویری برای ایجاد تصویری از سازمان شما و نزدیک کردن مشتری به هدف شما استفاده می کند.
ما اغلب با بیرون کشیدن مدادها و قلم ها و ترسیم طرح شروع می کنیم ، زیرا معتقدیم طراحی باید مبتنی بر تحقیقات دقیق باشد و روندی که مشتری شما را در نقاط کلیدی و حول زمان تصمیم گیری کلیدی شامل کند.
نمونه کارهایی که توسط طراحان گرافیک ایجاد شده است، شروع خوبی است، اما کل داستان را بیان نمی کند. در حالی که پوشش جزئیات و پیچیدگی های کل زمینه طراحی گرافیک ممکن است در یک مقاله امکان پذیر نباشد، این مرور کلی و سطح بالا به شما در درک بهتر این زمینه حرفه ای خلاق کمک خواهد کرد. بخصوص اگر علاقه مند به یک طراح گرافیک حرفه ای باشید.
طرح های گرافیکی در چه جاهایی استفاده می شود؟
کاربردهای رایج گرافیک شامل هویت (طراحی لوگو)، انتشارات (مجلات، روزنامهها و کتابها)، تبلیغات چاپ، پوسترها، بیلبوردها، طراحی وبسایت و عناصر، علائم و بستهبندی محصولات است.
به عنوان مثال، بستهبندی محصول ممکن است شامل یک لوگو یا دیگر آثار هنری، متنهای سازمانیافته و عناصر طراحی خالص از جمله عکسها، اشکال و رنگ باشد که ساختار متحد قطعه را شکل میدهند. ترکیببندی یکی از مهمترین ویژگیهای گرافیک است، به ویژه هنگامی که موضوع استفاده از مواد موجود از قبل یا عناصر متنوع مطرح است.
تعریف هنر در طول زمان بنا به انتظاری که از بازخوردهای بصری کارآمد در هر زمان است تغییر میکند و روز به روز به نو میشود.
در این میان مقتضیات زمان و چالشها و تغییرات اجتماعی و سیاسی و به تبع آن تغییرات فرهنگی بهطور مستقیم باعث ایجاد تعبیر و تعریفی نوظهور از هنر میشود.
تا جایی که در عصر حاضر باید پذیرفت که مفاهیم عمیقتر و گستردهتری مانند «ارتباط تصویری» خرده مفاهیم دیداری و نشانگان سنتی بصری را در خود هضم میکند و مفهوم ذهن آشنای «دیزاین» را به نوعی در دل خود مستتر دارد.
تعریف دیزاین در واژه های فارسی
در فارسی واژه «طراحی» را در ترجمه «Design» به کار میبرند. این ترجمه چنانچه به معنای نقشه کاری باشد، صحیح است؛ ولی اگر طراحی به معنای کشیدن طرحی روی کاغذ، مثل طراحی از روی مدل باشد، ترجمه درستی نیست.
اما این سبک به معنای خلق و سامان دادن یک سلسله عوامل تصویری برای بیان یک مفهوم یا پیام یا اطلاعات در جهت هدفی مشخص و معین است.
تاریخچه طراحی گرافیک
این شاخه به صورتی که ما امروز میشناسیم، تا زمان انقلاب صنعتی یعنی قرن نوزدهم وجود نداشت.
در این زمان پیشرفت فنون چاپ و کاغذسازی امکان استفاده از تزئینات و تصاویر بدیع همراه با متن نوشته شده به وجود آمد و نقاشان و هنرمندان گرافیک توانستند نتایج درخشانی در کار خود حاصل کنند.
تاریخچه سبک گرافیک در سال 1922
برای حل یک مسئله هنری، در طراحی بیش از یک راه مناسب وجود دارد و از این رو طراح نیز باید با به کار گرفتن عناصر بصری به شیوههای مختلف سعی میکند برای یک موضوع بیش از یک طرح مناسب بیابد.
این سبک اصطلاحی عام برای حرفهای متشکل از طراحی حروف، تصویرسازی، عکاسی و چاپ به منظور ارائه اطلاعات یا آموزش است. این اصطلاح را نخستین بار ویلیام ادیسون دیگینز در سال ۱۹۲۲ به کار برد، با این حال فقط از جنگ جهانی دوم به بعد بود که کاربرد آن فراگیر و رایج شد.
کاربرد طراحی گرافیک
این شاخه حوزهای در هنرهای بصری، که اساساً طراحی مواد چاپ شدنی (تصاویر، نقوش و نوشتهها) را در برمیگیرد.
بخش هایی که گرافیک در آنها مورد استفاده قرار می گیرد:
امروزه، گرافیک دیزاین در سینما و تلویزیون نیز کاربرد دارد.
صفحهآرایی، تصویرسازی، طراحی نوشتهها و حروف، طراحی برای انتشارات و تبلیغات، و طراحی برای بستهبندی کالا، از زمینههای اصلی فعالیت طراح گرافیک محسوب میشوند. سابقه این فعالیتها به کارهای ویلیام موریس، لیسیتسکی و مدرسه هنری باهاوس بازمیگردد.
زبان گرافیک
قسمت طراحی دربرگیرنده نوعی زبان است با دستور زبانی نامعین و با الفبایی پیوسته در حال گسترش؛ ماهیت نامشخص قوانین آن بدان مفهوم است که فقط میتوان آنها را مطالعه کرد نه آموخت. زمانی یک اثر گرافیکی به درستی درک میشود که بتوان زبان آن را فهمید.
خلاقیت در گرافیک
خلاقیت و به وجود آوردن عبارت از انتقال تصویری یک مفهوم، پیام یا اطلاعات به مخاطبی خاص است. خلق کردن از درک و بررسی اطلاعات و پیام آغاز میشود، سپس به بررسی مخاطب پیام و اطلاعات میپردازد، و دست آخر راه حلی تصویری برای ارائه پیام مییابد.
طراحی گرافیکی در چه قسمت هایی مورد استفاده قرار می گیرد؟
امروز طراحان هنری با بنگاهها و آتلیهها همکاری دارند و نه فقط تبلیغات و آگهیها، بلکه مجلات و روزنامههایی را که این آگهیها در آن چاپ میشود. به علاوه طراحی مستقل به بخشی از گروه مرتبط با صنعت ارتباطات بدل شد.
یک هنرمند (به صورت منفرد یا در جایگاه مدیر هنری) با مشاوره متخصصان، هنرمندان و هنروران سایر هنرها و صنایع مرتبط به خلق اثری میپردازد که از ماهوی شکل جدیدی از جلوههای دیداری یا حتی شنیداری (گاه تلفیقی از هر دو) را به نمایش میگذارد.
گرافیک دیزاین از هنرهای دیگر در فرایند آفرینندگی و تولید اثر هنری مدد میگیرد. این تعامل و تبادل چند سویه بین هنرهایی چون سینما، نقاشی، عکاسی، معماری و… حتی موسیقی و در این شاخه برقرار است.
آیا هنرمندان نیاز به توانایی طراحی دارند؟
اکنون که ابزارهای رایانه ای در دسترس هستند ، قابلیت ترسیم به اندازه حس خوب شکل اهمیتی ندارد. لازم نیست شما یک هنرمند شگفت انگیز باشید تا یک هنرمند باشید. اما باید بتوانید نقش ها و نقاشی های اولیه را بر روی کاغذ بسازید.
نقشه های شما باید بتوانند ایده های خود را به شخص دیگری منتقل كنید ، به احتمال زیاد رئیس یا مشتری شما. اگر از مهارت های نقاشی خود ناراحت هستید ، برخی از آموزش های خلق و ترسیم را پیدا کنید.
نگران نباشید یا ناامید نشوید ، زیرا هرچه بیشتر تمرین کنید ، راحت تر خواهید شد و اعتماد به نفس بیشتری کسب خواهید کرد.
تفاوت بین یک هنرمند خلاق و یک تصویرگر چیست؟
هنرمندان خلاق
هم هنرمند و هم تصویرگران کارهای طراحی را انجام می دهند.هنرمندان بر روی عناصر و سازه های طراحی کار خواهند کرد ، و یک پیام بصری / مارک تجاری را برای یک شرکت به منظور فروش محصول یا خدمات ارائه می دهند.
تصویرگرایان
از طرف دیگر تصویرگرها معمولاً برای شرکتهایی مانند خانه های طنز ، انتشارات خانه ها و آژانس های تبلیغاتی کارهای تجاری انجام می دهند.
آنها کارهای بسیار بیشتری را انجام می دهند ، طراحی بسته بندی محصولات ، کار بر روی تصویر سازی کتاب ، ایجاد آرم شرکت و رمان های گرافیکی.
مدارک شاخه هنری دیزاین نیاز به تمرکز در طراحی محصول ، طراحی وب سایت و طراحی انتشار دارد. دانشجویان تصویرگری آموزش گرافیک دارند، اما بیشتر دوره های درسی آنها شامل تاریخ هنر ، خلق و نقاشی است.
تصویرگر دانش پیشرفته ای از یک هنرمند طراح ندارد.اگر دوست دارید مفاهیم را ترسیم کنید و به تصویر بکشید ، تصویر سازی مناسب خواهد بود.
آیا طراحان باید کدگذاری را یاد بگیرند؟
طراحان گرافیک با انواع رسانه کار می کنند. طرح های آنها روی کاغذ چاپ می شود ، روی صفحه نمایش ابریشمی روی علامت های نمایش داده می شود و به عنوان یک برنامه یا وب سایت روی صفحه ها نمایش داده می شود و نام آنها فقط چند مورد است. درک آنچه در محیط مورد نظر وجود دارد و ممکن نیست، برای ایجاد یک طرح مؤثر بسیار مهم است.
پاسخ:
بنابراین ، بله ، به وجود آوردن برای رسانه های دیجیتال مانند وب سایت ها و برنامه ها نیاز به درک کارهایی دارد که می توانید با کد انجام دهید. دانستن نحوه کدگذاری یک وب سایت به تنهایی ضروری نیست ، فقط درک مفاهیم سطح بالا و امکان مکالمه با توسعه دهندگان کافی است.
تقریباً می توانید هر چیزی را ترسیم کنید ، و در حالی که این آزادی می تواند بخشی مهمی از فرآیند خلاقیت باشد ، یک طراح می داند که برای هر پروژه ، موفقیت به محدودیت های مشخص شده بستگی دارد.
یادگیری در مورد محدودیت های رسانه شما بخش مهمی از طراح بودن است ، اما لازم نیست خودتان “کد را بنویسید”.
بزرگترین تفاوت گرافیکی طراحی چاپ در مقابل طراحی سایت چیست؟
از نگاه طراحی وب
طراحی وب مجموعه کاملی از متغیرها ، محدودیت ها و فرصت های جدید را که در طراحی چاپ حضور ندارند ، معرفی می کند.
از نگاه صنعت چاپ
در حالی که صنعت چاپ معمولاً به معنای طراحی برای طرح بندی های ثابت است که در آن طراح می داند دقیقا چگونه محتوای به کاربران نمایش داده می شود.
مقایسه این دو :
طراحی وب با توجه به این واقعیت که کاربران می توانند محتوای خود را در دستگاه های مختلف ، هر کدام با تراکم پیکسل های مختلف مشاهده کنند، نیاز دارند.
پروفایل های رنگی و نسبت صفحه نمایش. اغلب اوقات ، این همچنین به معنای طراحی برای تجربیات سیال است ، جایی که طرح ها باید بتوانند نسبت به تغییرات در اندازه صفحه و رویدادهای صفحه واکنش نشان دهند و چالش های طراحی جدیدی را ارائه دهند.
در حالی که با طراحی چاپ معمولاً تعامل چندانی با کاربر وجود ندارد ، در وب این نگرانی اصلی برای طراح محسوب می شود و لنز جدیدی ایجاد می کند که باید از طریق آن کار خود را بررسی کند.هنرمندان این شاخه با چالش های مختلف رو به رو هستند.
ایده پردازی در طراحی گرافیک
گاهی اوقات ایجاد یک اثر هنری منحصر به فرد برای مشتری سخت است. یک کاری که می توانید برای باز کردن ذهن خلاقانه خود انجام دهید این است که خود را در کفش مشتری قرار دهید.
چه چیزی شما (به عنوان مشتری) را ترغیب به خرید خدمات یا محصول می کند؟
تنها ماموریتی که یک طراحی گرافیکی دارد فروش خدمات یا کالای مشتری (آنها مانند فروشندگان بصری عمل می کنند) است.
بنابراین اگر می توانید به ایده ای برسید که شما (خود) را وادار به خرید کند ، مطمئناً در مسیر صحیحی قرار دارید. همچنین می توانید به این موضوع توجه داشته باشید که طراحان گرافیک گذشته با محصولات یا خدمات مشابه چگونه برخورد کرده اند و کار خلاقانه آنها ممکن است ایده های جدیدی را در شما ایجاد کند.
ایده های طراحی دودل بارها و بارها تا زمانی که یک طراحی جامد شروع به نشان دادن خود کند.
نقش گرافیک در زندگی روزمره
رد پای گرافیستها، در هیچجا به اندازه محیط زندگی اجتماعی پررنگ نمیباشد. وقتی در خیابان قدیم میزنیم، نشانههای تصویری و گرافیکی بسیاری مشاهده میشود که هر کدام سعی در ایجاد ارتباط با مخاطب دارند.
حتی در جادههای بیرون شهر و بیابانها نیز میتوان نمونههایی از آثار گرافیستها را دید.وقتی در جادهای در یک کویر در حال رانندگی هستید و چراغ بنزین اتومبیل شما روشن شده است. دیدن یک تابلوی پمپ بنزین که در ۲۰ کیلومتر جلوتر از شما قرار گرفته است، خیالتان را راحت و استرس را از شما دور خواهد کرد.
همچنین تابلوی ورود ممنوع که در ابتدای یک خیابان نصب شده است، از بروز حوادث احتمالی جلوگیری میکند. تابلوهای راهنما که در سطح شهر و بیرون شهر دیده میشود، بارزترین نمونه از گرافیک محیطی میباشد.
مانند بسیاری دیگر از هنرها، ریشههای گرافیک محیطی نیز به دوران ماقبل از تاریخ بازمیگردد. اجداد بسیار دور ما نیز با استفاده از علائم و نشانهها، خاطراتی از زندگی خود برای نوادگان خود به جا گذاشتند.
بسیاری از پیامهایی که از طرف آنان دریافت کردهایم، از آثار بهجای مانده از نمونههایی از ابتداییترین طراحیهای گرافیک محیطی میباشد.
گرافیک محیطی
گرافیک محیطی یکی از رشتههای هنری تلفیقی میباشد که با ترکیب رشتههایی چون گرافیک، طراحی صنعتی، مجسمه سازی، معماری، شهرسازی و جغرافیا، سعی در انتقال اطلاعات به افراد و ارتباط با آنها میباشد. این ارتباط با مخاطب به زبان کلمات و با استفاده از طرحی هدفمند انجام میشود.
گرافیک محیطی چه هدفی را دنبال می کند؟
هدف از طراحی گرافیک محیطی، آسان کردن و ساده سازی ارتباط و انتقال پیام، درک محیط و ایجاد هویت بصری میباشد. به بیانی دیگر، گرافیک محیطی، هنری است که به ایجاد زیباییهای بصری در محیط، ایجاد نظم و هماهنگی در فضای اطراف و ارائه راهکارهایی برای بهینهسازی علائم و نشانههای ارتباطی میپردازد.
گرافیک محیطی از پیکتوگرام تا تبلیغات خلاقانه
وقتی صحبت از محیط زندگی اجتماعی میشود، گرافیک محیطی اهمیتی ویژه پیدا میکند. گرافیک محیطی از آنجایی که تاثیر بسزایی در ایجاد ارتباط و هماهنگی در زندگی اجتماعی دارد، شناخت جنبههای مختلف آن، از منحرف شدن از مسیر درستی که به هدف آن منتهی میشود جلوگیری میکند.
ارتباط مردم با گرافیک و تبلیغات خلاقانه
طراحی گرافیک با شناخت جنبههای روانی اثرات محیط و ایجاد خلاقیت در ترکیب المانهای مختلف، میکوشد علائمی را ایجاد کند که در ترکیب منطق و تکنیک با یکدیگر، راهکاری ارائه کند که نهایتاً به ارتباط موثر بین مردم منجر شود.
درست است که تقریباً تمامی شاخههای هنرهای تجسمی، در مسیر ایجاد ارتباط و انتقال مفهوم به مخاطب قدم بر میدارد، اما در گرافیک محیطی به این دلیل که صرفاً به دنبال خلق یک اثری هنری نمیباشد. یکی از نخستین استفادههایی که از طراحی گرافیک محیطی میشود، ساخت پیکتوگرامها میباشد.
پیتوگرام ها بیشتر در کجا مورد استفاده قرار می گیرند؟
شاید اصلیترین و مهمترین استفاده از گرافیک محیطی نیز در همین راستا باشد. پیکتوگرامها نشانههایی هستند که قادرند مفهوم یک پنداره، فعالیت، مکان یا رویداد را در قالب تصاویر ساده بیان کنند. بعنوان مثال، تابلوهای راهنمایی و رانندگی از بارزترین نمونه پیکتوگرامها هستند.
مزایای گرافیک محیطی خلاقانه در چیست؟
گاهی اوقات، گرافیک محیطی منجر به افزایش فروش و درآمد سازمانهایی میشود که توانستهاند با استفاده از تجارب و خلاقیت افراد برتر این حوزه، اقدام به ایجاد تبلیغات با استفاده از اصول گرافیک محیطی بپردازند. همه ما نمونههایی از اینگونه تبلیغات را در فضاهای شهری دیدهایم یا حداقل تصاویر آنها را در صفحات مجازی مشاهده کردهایم. گرافیک محیطی همچنین نقش موثری در فرهنگسازی و هدایت تفکر جامعه نیز دارد.
دو بخش عمده گرافیک محیطی چیست؟
طراحی گرافیک محیطی که در محیطهای باز شهری به کار گرفته میشود، با توجه به نوع خدمتی که انجام میدهند و با توجه به کاربردشان، شامل دو بخش عمده میباشند:
- اطلاع رسانی: پیکتوگرامها، نشانهها و علائم راهنمایی و رانندگی، تبلیغات و تابلوهای معرفی.
- عملکرد و زیبایی: باجهها، نماهای ساختمان، آبنما، نورپردازیها و نقاشیهای دیواری.
همچنین گرافیک محیطی در محیطهای بستهتر و داخل بناها نیز از این دو بخشبندی بیبهره نیستند. بعنوان مثال، تابلوی خروجی که در ایستگاههای مترو نصب شده است، از نوع اطلاع رسانی و ویترین فروشگاهها و دکوراسیون داخلی منازل از نوع دیگر این دستهبندی میباشند.
اهمیت و اثرات گرافیک محیطی
شیوه امروزی و نوین گرافیک محیطی، هنریست که حدود نیم قرن از شکلگیری آن میگذرد. پیچیده شدن روابط انسانی در دنیای امروز، باعث شده است که از ابزارهای مختلفی جهت ایجاد ارتباط در جامعه استفاده شود.
بسیاری از این ابزارها، خود از علائم و نشانههایی بهره میبرند که باعث ایجاد ارتباط به سادهترین و سریعترین شکل ممکن میشود.
اهمیت طرح های گرافیکی در اطراف ما
توسعه زندگی شهری و شلوغ شدن شهرها در گذر زمان، باعث میشود که علائم و تصاویر به کار گرفته شده برای برقراری ارتباط نیز به تبع آن پیچیده شوند.
اگر این پیچیدگی به درستی هدایت و سادهسازی نشود، منجر به ایجاد آشوبی میگردد که به آن آلودگی تصویری گفته میشود.
گرافیک محیطی سعی در ایجاد سیستمهای هدایت شده و نظام یافتهای دارد تا بر مبنای اصول روانشناسی، جامعهشناسی، فرهنگ، شهرسازی و ارتباطات، و با استفاده از قواعد علمی گرافیک، از ایجاد چنین آشفتگیهایی در محیط جلوگیری کند.
برخی از تاثیراتی که گرافیک محیطی بر زندگی شخصی و اجتماعی انسان دارد، به شرح فهرست ذیل میباشند:
- باعث ایجاد تسهیل در ارتباطات اجتماعی میشوند.
- موجب شتابدهی در فعالیت اقتصادی میشود.
- ایمنی را در ترافیک وسایل نقلیه به وجود میآورد.
- جامعه را از امکانات موجود در شهر آگاه میکنند.
- باعث کاهش تشنجهای عصبی در افراد میشوند.
- در زیباسازی محیط نقش بسیار موثری دارند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.